Brood & Sporten

Het sportseizoen begint weer! En daarin mag brood natuurlijk niet ontbreken!
Of je nu recreatief sport of op hoog niveau: in dit bericht hebben we een aantal weetjes over sport en brood op een rij gezet die voor iedereen interessant zijn.

Rozijnen-krentenbollen; Wist je dat….....
…een krentenbol tijdens een training zorgt voor snelle energie? Een krentenbol bevat ongeveer 135 calorieën en dankzij de krenten en rozijnen biedt hij een balans van natuurlijke suikers. De bol heeft verder langzame complexe koolhydraten uit het graan. Deze ingrediënten zorgen samen voor de energievoorziening. Daarnaast bevat een krentenbol ook eiwitten en vezels, wat het een voedzaam tussendoortje maakt.

Volkorenbrood; Wist je dat…....
…volkorenbrood een goede keuze is om aan meer koolhydraten te komen? Bij intensief sporten verbruik je veel koolhydraten, wat de behoefte aan energie doet toenemen. Volkorenbrood bevat complexe koolhydraten, eiwitten, voedingsvezels en mineralen zoals magnesium. Deze voedingsstoffen zorgen voor een langdurige beschikbaarheid van energie en ondersteunen de werking van spieren.

Meergranen - volkorenbrood; Wist je dat…
…je lichaam na afloop van een training vooral eiwitten nodig heeft voor spierherstel? Na een intensieve work-out heb je ongeveer twintig gram eiwitten nodig. Zes sneetjes brood per dag leveren 20 tot 25 procent van je totale eiwitbehoefte. Kies voor boterhammen met zaden en pitten om extra eiwitten binnen te krijgen.

In bijlage de ‘folder’ Brood & Sport van Stichting Ambachtelijke Bakkerij

Bakker Bas

Uiterste besteltijd
Bestellingen voor morgen kunnen vandaag uiterlijk tot 23:48 uur geplaatst worden.

Veilig betalen
iDeal